Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моето го сменях по каското, тъй като един турски тираджия го удари отваряйки пасажерската си врата, точно когато беше спрял до мен- малоумника го видях после на записите, но не ми се занимаваше, защото е по-лесно с каското.Когато ми звъняха от сервиза ме питаха дали има автоматично отваряне/прибиране, за да знаят какво да поръчат.Моето няма прибиране, но спокойно можеше да кажа, че има и после да си го активирам.Старато е вкъщи и мога да го разглобя и да видя какво има вътре.То си работи, но капачето е спукано съвсем малко!
    Last edited by stu; d.m.y г., 17:06.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Не трябват други електроники. Управлението се извършва от модула във вратата.

Не е ясно обаче дали модулите за ниската и високата версия са идентични. Съдейки по опроводяването, би трябвало да са.
      Дефакто ако реша да слагам автоматични, трябва да си намеря две огледала и конзола, така ли?
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

• Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
        Дефакто ако реша да слагам автоматични, трябва да си намеря две огледала и конзола, така ли?
        Да.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение

Второто ми питане е дали някой си е свалял пластмасовата лайсна-държач която е върху предния прозорец отпред пред капака на колата?Искам евентуално да видя дали има за почистване на радиатора на климатика и там откъдето засмуква въздух и го вкарва през филтър купе в кабината?
          Отвиват се винтчетата(в краищата има по едно, които са под капачета) и пластмасата се подвига и можеш да почистиш. Ако искаш да махнеш напълно пластмасите и двете, ще трябва и чистачките да махнеш.
          Аз само отстрани разкачих, колкото да се пъхне накрайника на прахосмукачката и си почистих боклуците(иглички от бор и шумки), направих го превантивно, за да са чисти отводнителните канали... Идва есен и дъждовете предстоят.

---------- Post added at 16:28 ---------- Previous post was at 16:12 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Да.
          Мерси,Любо

Comment

• Благодаря и за двата отговора.Ще поръчам едни държачи в двата края на прозореца отвън и когато ги сменям заедно с това и ще почистя и напръскам със спрей, та дори имам и една пръскачка и с нея ще почистя.С прахосмукачката пръво де.

И аз имам някакви дребни иглички и люспици и семена от дървета.
            Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
              Благодаря и за двата отговора.Ще поръчам едни държачи в двата края на прозореца отвън и когато ги сменям заедно с това и ще почистя и напръскам със спрей, та дори имам и една пръскачка и с нея ще почистя.С прахосмукачката пръво де.

И аз имам някакви дребни иглички и люспици и семена от дървета.
              Забравих да спомена,има и тапички,които са на щипки,внимавай ,че се чупят много лесно.

Comment

• Някой знае ли какво е точното масло за ръчната скоростна кутия F40 на 2.4? Четох в Алфа оунър слагат едно, а в Опел форума пишат друго и вече тотално не знам какво масло да сложа.
                159 2.4 JTDM HIGH
                147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

• Слагаш за Алфа- Тутела -виж прикачения файл.

Иначе може и: https://www.ravenol.de/en/oil-guide.html
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Не съм написал правилно. Имах предвид не марката , а вискозитета. Едни хвалят 75w80, други 75w85.
                    159 2.4 JTDM HIGH
                    147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

• Когато се чудиш на кого да вярваш, гледаш, какво предписва производителят на возилото - а именно 75W85

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз сложих 75в90 ми изчезна тегавото включване на задна на загряла кутия.Нищо чудно да са объркали и това масло,като на хидравликата.
                        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
                          Аз сложих 75в90 ми изчезна тегавото включване на задна на загряла кутия.Нищо чудно да са объркали и това масло,като на хидравликата.
                          За хидравликата кое е правилното?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            За хидравликата кое е правилното?
                            "Зелено" Tutela GI/R
                            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Аз за това питам кое е точното понеже четох, че проблема с тегавото превключване са го решили с по-малко масло в кутията (около 2.5 литра) и с масло 75w80.
                              Иначе за хидравликата "правилното" мисля, че беше зелено Tutela GI/R. Не знам дали и другите зелени стават или трябва да е точно Тутела. На предната ми 159 беше червено и го смених именно с тази Тутела превантивно и не съм имал проблеми. На тази пак е червено, но и волана е малко по-тегав и ще го сменям задължително. Сега се двоумя пак ли да сложа тази Тутела или да взема някое друго зелено хидравлично масло
                              Last edited by cec21; d.m.y г., 16:07.
                              159 2.4 JTDM HIGH
                              147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

• Бе има и други които отговарят на спецификацията на Тутелата и също са зелени, примерно - Liqui Moly, Comma, Pentosin, Febi, . ..поне за тия се сещам на прима виста.

Comment

Working...
                                X